Ekonomiski elektriskie sildītāji

Elektrība ir tīrs, ērts, efektīvs un populārs apkures veids. Ņemot vērā elektrības cenas, elektriskie sildītāji Latvijā, lielākoties, netiek izmantoti kā primārais mājokļa apsildes veids. Tos izmantojam kā papildinājumu gāzes, malkas vai granulu apkures sistēmai, vietās, kur citi apkures risinājumi nav pieejami vai nepieciešams ātri sasildīt istabu.

Ekonomiski elektriskie sildītāji ir īpaši noderīgi apkures sezonas sākumā un beigās, kā arī brīžos, kad pamata apkures risinājums nespēj nodrošināt komfortablu temperatūru istabā vai birojā.

Elektrisko sildītāju veidi var būt dažādi, taču sevišķi jāizceļ divi varianti – elektriskie konvektori un infrasarkanie sildītāji. Katram no tiem ir savas īpašās priekšrocības, kuras vērts izzināt pirms pirkuma veikšanas.

Elektriskie konvektori jeb elektriskie radiatori

Elektriskais radiators ir ekonomiska un ļoti efektīva apkures ierīce. Pēc skata tas nedaudz līdzinās centrālapkures radiatoriem, taču ir plānāks, elegantāks un jaudīgāks.

Atkarībā no konfigurācijas elektrisko konvekcijas sildītāju var stiprināt pie sienas vai turēt kā atsevišķu apkures ierīci uz kājiņām. Konvektora darbība balstās uz gaisa fizikālajām īpašībām, kas nosaka, ka siltais gaiss vienmēr ceļas uz augšu, bet aukstais pārvietojas uz leju.

Lai elektriskais radiators spētu darboties efektīvi, tā virspusi nedrīkst apklāt ar drēbēm, dvieļiem vai citiem traucēkļiem. Nosprostojot konvektora virspusi, tiek apgrūtināta gaisa cirkulācija, kas var novest pie iekārtas pārkaršanas vai priekšlaicīgas izslēgšanās.

Visi elektriskie konvektori ir aprīkoti ar termostatu, kas ļauj regulēt istabas temperatūru pēc jūsu ieskatiem. Iekārta ir salīdzinoši viegla un mobila. Varat to ērti pārvietot no vienas istabas uz otru vai paņemt līdzi uz vasarnīcu, biroju vai lauku māju.

Elektrības taupīšanas nolūkos varat izvēlēties ECO režīmu. Modernākie konvektori, t.sk. Heatum Evo H2000R ļauj pieslēgties iekārtai un aktivizēt to caur mobilo telefonu. Ieslēdziet elektrisko radiatoru stundu pirms ierašanās mājās un izbaudiet siltu istabu jebkurā gadalaikā.

Infrasarkanie sildītāji

Infrasarkanais sildītājs ir unikāla ierīce, kas ar infrasarkaniem stariem silda nevis gaisu, bet konkrētas virsmas un priekšmetus. Visvieglāk to saprast, ja salīdzinām darbību ar saules stariem.

Sava unikālā darbības principa dēļ infrasarkanie sildītāji ir ļoti ekonomiski un piemēroti izmantošanai arī lielās telpās, ražošanas ēkās, āra terasēs, dārzā, izbraukuma tirdzniecībā, vējainās vietās u.c.

Lietotāju ērtības labad katram infrasarkanajam sildītājam ir norādīta ieteicamā platība. Varat to izmantot istabas apsildei vai radīt siltu saliņu darbam angārā, noliktavā vai ārpus mājas. Pat brīžos, kad ārā būs nemīlīgs laiks, varēsiet turpināt strādāt paaugstināta komforta apstākļos.

Vizuāli infrasarkanais sildītājs ir ļoti pievilcīgs un lieliski iederēsies jebkurā interjerā. To var stiprināt pie sienas vai statīva. Atsevišķi modeļi veidoti kā griestu lampas. Sildītāja vadība tiek nodrošināta ar tālvadības pulti. Ar taimera palīdzību varat iestatīt iekārtas ieslēgšanās un izslēgšanās laiku.

Ja plānojat izmantot infrasarkano sildītāju ārpus telpām vai vannas istabā, izvēlieties modeli, kam ir paaugstināta mitrumizturība (IP marķējums).

No visiem elektrisko sildītāju variantiem, infrasarkanais ir pats efektīvākais un ekonomiskākais lielām telpām un izmantošanai ārpus mājas.

Kā samazināt elektrības patēriņu, lietojot sildītāju?

Ekonomisks elektriskais sildītājs ļauj samazināt elektrības patēriņu, taču svarīgs ir arī tā izmantošanas veids un biežums. Katram sildītājam aprakstā ir norādīta ieteicamā platība pie kuras tas darbosies visefektīvāk. Nepietiekami jaudīga iekārta nespēs sasildīt visu telpu, bieži ieslēgsies un tērēs vairāk elektrību.

Ja vēlaties ietaupīt elektrību, izvēlieties sildītāju, kas ļauj maksimāli efektīvi regulēt siltuma patēriņu. Termostats, taimeris, aplikācija mobilajā telefonā – varianti ir dažādi, taču vislabāko kontroli nodrošina tieši viedtelefons. Ar mobilo telefonu varat attālināti pieslēgties iekārtai un ieslēgt to, piemēram, stundu pirms ierašanās mājās. Pa dienu telpa būs vēsāka, bet ierodoties mājās tā būs sasilusi komfortablā temperatūrā.

Vienmērīgai telpas apsildei vairumā gadījumu labākais risinājums būs elektriskais konvektors, pie nosacījuma, ka neizmantosiet to drēbju žāvēšanai. Savukārt telpām ar augstiem griestiem, atsevišķu zonu apsildei un izmantošanai ārpus mājas piemērotāks būs infrasarkanais sildītājs.

Noteiktās situācijās kā papildus apkures elements var tikt izmantots arī gaisa kondicionieris ar iebūvētu apsildes funkciju. Tas nebūs tik efektīvs kā infrasarkanais sildītājs vai elektriskais radiators, bet var izlīdzēt pirms apkures sezonas sākuma. Noskaidrot, kāds ir kondicioniera elektrības patēriņš varat konkrētās preces aprakstā vai sazinoties ar mūsu zinošajiem konsultantiem. 

Saistītie produkti